Over onsAls architecten streven we er allemaal naar om zinvolle projecten te ondersteunen die de wereld niet schaden maar juist verbeteren. Groen is de droom, groen is de toekomst! The Green Dream Foundation is opgericht om bij te dragen aan een sociale, groene en enerverende toekomst.

The Green Dream Foundation is een onafhankelijke liefdadigheidsorganisatie, open voor alle Nederlandse architectenbureaus die dezelfde ambitie delen om bij te dragen aan een betere wereld. De stichting richt zich op het verminderen en compenseren van de CO2-uitstoot en stimuleert en bevordert biodiversiteit en bewustzijn voor duurzaamheid in architectuurpraktijken in het algemeen. Door onze krachten te bundelen en maatschappelijke en educatieve initiatieven in de creatieve industrie te ondersteunen, kunnen we de impact van onze duurzaamheidsinspanningen vergroten.

The Green Dream Foundation doneert gelden aan geselecteerde projecten die voldoen aan haar groene doelstellingen. MVRDV is het eerste grote Nederlandse architectenbureau dat zich committeert aan een jaarlijkse financiële bijdrage aan de stichting. Met dit initiatief van MVRDV als voorbeeld is de hoop dat ook andere architectenbureaus geïnspireerd worden om een ​​bijdrage te leveren.


Ons volledige beleidsplan is hier te downloaden.